Lezing over euthanasie

Lezing over euthanasie

Op donderdag 23 mei organiseert ons lid Bob Folgering een lezing over euthanasie. De gerenommeerde oud oncologisch chirurg John Bos zal namens de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE) vertellen over de keuzemogelijkheden rondom euthanasie. Ook ethische vraagstukken zullen de aandacht krijgen. En uiteraard is er voldoende ruimte voor vragen uit het publiek.

De NVVE is er voor iedereen die waardig wil sterven. Zij wil een optimale uitvoering van de euthanasiewet, vooral voor groepen die in de praktijk geen hulp krijgen, zoals mensen met dementie, chronisch psychiatrische patiënten en ouderen die vinden dat hun leven voltooid is.

Tijdens de lezing komen de verschillende begrippen zoals euthanasie en palliatieve sedatie aan de orde. Ook wordt er ingegaan over de wettelijke mogelijkheden en de ruimte van de huidige euthanasiewet. Verteld wordt wat men nu al kan en zou moeten regelen en welke verschillende wilsverklaringen er zijn. Ook worden de niet-reanimerenpenning en de Wet op de Behandelingsovereenkomst besproken tijdens de lezing.

De toegang is gratis en introducees zijn van harte welkom.

U kunt zich aanmelden bij Bob Folgering e-mail: folgering@home.nl

Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig om een idee te krijgen van het aantal te verwachten gasten.

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.