Biljarters weer zicht op titel

Biljarters na dikke zeges weer in race CNS-titel

Met twee klinkende overwinningen op Zwolle en Hilversum is ons CNS-biljartteam weer in de race om het kampioenschap. Na zeven ronden heeft Deventer de achterstand op koploper Haarlem (825 punten) verkleind tot 18 punten en staat 42 punten voor op Amersfoort, dat nu derde op de ranglijst staat.

Onze selectie heeft bovendien het voordeel dat ze de laatste wedstrijd vrijdag 20 april in De Hereeniging speelt, nota bene tegen de huidige lijstaanvoerder Haarlem. Dan moet echter eerst ook nog even worden afgerekend met Den Haag (vrijdag 16 maart thuis) en Amersfoort (dinsdag 3 april uit). Met nu 807 matchpunten en nog drie wedstrijden voor de boeg hebben onze biljarters het evenwel weer in eigen hand om opnieuw een gooi te doen naar de felbegeerde CNS-titel. Die sleepte de Deventer ploeg in het seizoen 2015-2016 ook in de allerlaatste (10e) speelronde in de wacht.

Na de nipte nederlaag, begin januari, tegen en in Zwolle (116-111) was ons team er alles aan gelegen de Blauwvingers thuis over de knie te leggen. En dat gebeurde vrijdag 2 februari in De Hereeniging met een afgetekende overwinning. Met 125 tegen 108 punten stuurden we ze terug richting Peperbus. Vooral Ian Pieter de Bie, die uit tegen Zwolle nog het onderspit had moeten delven, nam overtuigend revanche. Hij was, nota bene op het grote wedstrijdbiljart, in het libre de Zwolse sterspeler Lex Honigh de baas. Maar ook op het kleine biljart wist De Bie dezelfde opponent, ditmaal bij het bandstoten, te verschalken.

Aan Deventer zijde was tevens Harry Küper goed op dreef met twee duidelijke overwinningen in het libre en driebanden. Teamchef Loek Philip zorgde voor de hoogste Deventer dagscore met een serie van tien in het libre, hoewel de serie van negen van De Bie bij het bandstoten er ook mocht zijn!

In de uitwedstrijd tegen De Unie in Hilversum zette het Deventer team maandag 19 februari de opgaande lijn voort. De gastheren werden volledig van het groene laken gespeeld, zowel in het libre als bij het bandstoten en driebanden. Jan Kouwelaar en ondergetekende behaalden beiden de maximale winst bij het libre en bandstoten (samen goed voor 48 punten).

Debutant Johan Reinders won ook zijn partijen in deze spelsoorten en sleepte 17 punten voor Deventer in de wacht. Thom Oorthuis excelleerde in het libre met een serie van 12, maar verloor bij het driebanden nipt van Jan Beerepoot, die als enige speler van De Unie zijn beide partijen (ook libre) won. Dat de nieuwe teamcaptain Loek Philip en vaste waarde Ian Pieter de Bie verstek moesten laten gaan in Hilversum, bleek gelukkig geen fikse aderlating voor de Deventer ploeg onder leiding van oud-teambaas Harry Küper. Met een eclatante zege van 126-92 punten keerden
we voldaan huiswaarts. In de laatste ronde, thuis tegen Haarlem, valt vrijdag 20 april wellicht de beslissing welk team de nieuwe CNS-kampioen wordt.

Peter ten Cate
CNS-team Deventer

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.