Bridge Battle of the Sexes op zondag 7 april

Op zondagmiddag 7 april heeft de alweer bijna traditionele bridgewedstrijd tussen de Dames en Heren van onze club plaatsgevonden. Voorwaar een hele prestatie om op zo’n mooie zomerse dag 24 dames en 20 heren bereid te vinden de kaartdegens te kruisen. Maar dit ligt vooral aan de bezielende leiding van Theo Bruyns, die behalve het nemen van dit mooie initiatief ook nog de organisatie leidt en allen inspireert tot grootse daden. Dat hij daarbij af en toe met stemverheffing ons tot ORDURRH maant, gelijk de voorzitter van het House of Commons, John Berclow, is kennelijk nodig omdat de gezelligheid zo groot is dat die dan de overhand krijgt boven de wedstrijd zelf. Ook dat is een compliment aan het idee en de uitwerking er van.

Vorig jaar was deze wedstrijd gewonnen door de Heren en dat de Dames er op gebrand waren revanche te nemen bleek al uit hun grotere aantal deelnemers, maar dat stimuleerde de Heren weer. Kwaliteit versus kwantiteit?!

Het werd een goede bridgemiddag met 28 spellen met verrassende kaartverdelingen en navenante spreiding in resultaten. Er waren prachtige prijzen te verdienen en ook dat stimuleerde alle deelnemers. Niks van “deelnemen is belangrijker dan winnen”; nee, gewoon de beuk er in.

In de overall rangschikking won het Dameskoppel Nolly Martens & Judka Ritter met 59,8 % de eerste prijs. Ook op plaats 2 een Dames team Erika van der Burgh & Greta Scheeffer ( 59,7 %). Zelfs plaats 3 was voor de Dames met Jeanne Matthijssen & Marlies Weesie ( 59,6%). Dit alles verontrustte de Heren enorm. Gelukkig deden Joop van Baalen & John ter Steege op plaats 4 als eerste bij de Heren ( 56,9 %) het ook prima.

Maar of dat voor de Dames genoeg zou zijn voor de overwinning?

Theo voerde de spanning geweldig op en tot grote vreugde van de Heren bleek in de totaalscore de Heren toch te hebben gewonnen met een gemiddelde  van 50,286% tegen de Dames 49,714 %. Een miniem verschil van 0,5 %!

Wat een opluchting voor het mannelijk geslacht, het machogevoel kon blijven bestaan. Het bijpassende borduurwerk gaat voor de tweede maal een jaar lang de Heren tonen als de winnaars.

Dat we daarna heerlijk Italiaans gesmikkeld hebben mag niet onvermeld blijven. Sjors met zijn staf hadden hun zaakjes prima voor elkaar! Een lekker uitgebreid buffet met veel keus, inclusief vegetarisch, bleek aan allen zeer besteed.

Voeg daarbij dat het altijd fijn is in goed gezelschap samen te genieten en het zal U duidelijk zijn dat we van een zeer geslaagde bridgemiddag mogen spreken.

 

Theo van der Zwaan

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.