Cursus ‘Bridge’ goed op stoom.

Sinds begin dit jaar wordt onder auspiciën van de Bridgecommissie een cursus voor beginnende bridgers op onze Sociëteit georganiseerd. Tweewekelijks worden door bridgeleraar Ton van Alten de beginselen van dit mooie kaartspel uitgelegd aan de 16 enthousiaste deelnemers.

Door de Nederlandse Bridge Bond is vorig jaar een vernieuwde en op moderne leest geschoeide cursus uitgebracht bestaande uit een leerboek, een oefenboek en uitgebreide sheets die bij de sessies worden gepresenteerd en waarbij de cursisten stapsgewijs de principes van het bieden en vervolgens afspelen worden bijgebracht. De methode is overzichtelijk en makkelijk toegankelijk waardoor nu al volwaardige bridgespellen kunnen worden gespeeld. Af en toe wordt ook geoefend tijdens de reguliere woensdagmiddagwedstrijden van de Bridgecommissie waarbij in een aparte lijn onderling spellen worden gespeeld en besproken. Kortom een prima manier om ‘spelenderwijs’ dit kaartspel onder de knie te krijgen.

De cursus wordt in september afgesloten. Gezien de belangstelling wordt in het najaar 2019 de start van een nieuwe cursus gepland. Heeft u hiervoor belangstelling dan kunt u contact opnemen met Elly Frequin tel 0570 626139

Om in de stemming te komen bijgaand een sfeerimpressie van de lopende cursus.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.