1e Happy Hour Special2018

Une Soirée Hollandaise

1e Happy Hour Special (HHS) van 2018

 

Vrijdagavond, 26 januari 2018 vanaf 17.00 uur, kwam een kleine vijftigtal leden als HHS-gast naar De Hereeniging. De informele sfeer passend bij deze avonden was vanaf het aperitief al merkbaar en het horecateam goed en vakkundig voorbereid om de gasten een sfeervolle avond te laten hebben.

Het thema, Een Hollandse avond met een Frans tintje, welke tevens een knipoog was naar de Klassiekers die op het driegangenmenu stonden, was ook de aanleiding voor de gekozen titel van deze HHS. Rond de klok van half zeven zochten de gasten hun plaats aan één van de zes in onberispelijk wit en met zorg gedekte dinertafels in de grote zaal, die met kamerschermen en prachtige  nieuwe palmen op maat was ingericht. Kaarslicht en Hollandse tulpen als finishing touch in dit thema.

Inmiddels had het bekende muzikale Deventer damesduo De Bambies zich centraal opgesteld om deze keer Hollandse volksliederen ten gehore te brengen. Nadat wijn en water waren geschonken heette de voorzitter allen welkom, gaf aan dat er weer een mooie opkomst was en wenste een ieder een hele fijne avond. Tevens zei hij dat het bestuur besloten heeft het team niet meer aan het einde van de avond te laten aantreden voor het standaard dankwoord. Deze oude traditie past niet meer in deze tijd en in plaats daarvan is een persoonlijk woord van dank en waardering door de gasten uiteraard altijd welkom bij ons horecateam. Na het voorgerecht, hors d’oeuvre varié met vers gebakken brood en boter, gaven de Bambies een eerste deel van hun concert met Hollandse liedjes. Er werd uit volle borst meegezongen en de sfeer was erg genoeglijk. Zij verplaatsten zich daarbij volledig in de rol van Amsterdamse volkszangeressen, zodat er vanaf de eerste noot betrokkenheid met het publiek ontstond.

Het hoofdgerecht, een goed gebakken Tournedos Stroganoff, met verse groenten, knapperige salade en goudbruine krokante frites, werd snel en professioneel geserveerd door Sjors en zijn team. Sjors zal voortaan regelmatig meer als gerant aan de voorkant zijn op avonden met diner, omdat er dan naast hem een kok in de keuken wordt ingezet. Samen met de dames zijn zij het gastvrije horecateam van onze sociëteit.

Tijdens het optreden van de Bambies na het hoofdgerecht werd er een dansje gemaakt op de vrolijke muziek. Er werd zichtbaar genoten van deze going back in the time-muziek. Herkenning
en terug naar de jeugdtijd was duidelijk merkbaar. Vanille-ijs, warme chocola en room vormden de Dame Blanche als dessert van het menu. Een uitstekende afterdinnerkoffie, zoetigheden,
likeur, cognac etc. maakten deze avond compleet.

Gezellig samenzijn in een ontspannen sfeer was uiteraard de basis, die u als gast keer op keer weet te creëren op de avonden van de Happy Hour Special. Dit geeft ons als bestuur en horecateam
steeds weer een boost om met enthousiasme en good vibes, food&drinks de volgende HHS te organiseren in een passend thema. Op naar de volgende HHS in februari, waar we naar verwachting met ruim 70 leden zullen zijn.

Bert Roetert

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.