Verslag van de 1e Hereeniging Oldtimer Tour

19 mei 2019 ter gelegenheid van het 165-jarig bestaan van Sociëteit de Hereeniging

Zondagmorgen 19 mei rond 10:00 uur arriveerden de eerste prachtige oldtimers op het Grote Kerkhof om deel te nemen aan de 1e Hereeniging Oldtimer Tourtocht. Deze tocht werd georganiseerd door René Rukkers en Boudewijn Ruchtie in samenwerking met de commissaris activiteiten Marcel de Walle ter ere van het 165-jarig bestaan van Sociëteit de Hereeniging. De Deventerse sociëteit is daarmee één van de oudste, nog bestaande sociëteiten. De tocht was opengesteld voor zowel leden als niet leden.

De Oldtimers konden met vergunning (jawel) geparkeerd worden op het Grote Kerkhof alwaar ook bewaking aanwezig was. Men werd ontvangen met een kopje koffie en Deventer koek in Sociëteit ”De Hereeniging” waarna vanaf 10.00 uur de eerste equipes vertrokken. De route leidde ons o.a. door het prachtige Salland en de Veluwe. In Eerbeek was een tussenstop bij Grand Café “De Korenmolen” alwaar men een lunch kreeg aangeboden. Het was goed toeven op het zonovergoten terras met uitzicht op de bolides welke geparkeerd stonden op de gereserveerde parkeerplaats. Tevens was er de mogelijkheid een kijkje te nemen in de korenmolen.

Vanaf 14:00 uur vertrokken de eerste equipes weer om de route te vervolgen. Door de prachtige IJsselvallei ging de route weer verder richting Deventer. Vanaf 16:00 uur verschenen de eerste auto’s weer op het Grote Kerkhof. Hier was een enorme belangstelling; meer dan honderd autoliefhebbers en geïnteresseerden hadden uitgebreid de gelegenheid om de auto’s van 25 jaar en ouder vanaf o.a. de terrassen te bewonderen en hun enthousiaste eigenaren te spreken. Het prachtige weer werkte natuurlijk ook mee. Voor de organisatoren ook een prima gelegenheid om de mensen te informeren over mogelijkheden, activiteiten en lidmaatschap van de Sociëteit “De Hereeniging”.

Na, buiten in de zon, nog even te hebben geborreld kon men aanschuiven bij het prima verzorgde diner. Tijdens het diner werd nog informatie over de sociëteit gegeven en kon men een rondleiding krijgen in de kelders. Al met al een zeer geslaagde dag waar menig deelnemer te kennen gaf, dat dit zeker voor herhaling vatbaar is!

Foto album

1e Hereeniging Oldtimer Tour

Ziet u in dit album een foto die u verwijderd wilt hebben van het internet? Laat het ons dan a.u.b. weten en wij verwijderen de foto zo spoedig mogelijk! We hebben reeds zoveel mogelijk foto’s met herkenbare gezichten achterwege gelaten in het kader van de privacywet (AVG).

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.