Platte Bek Trofee

Op donderdag 30 januari j.1. is er weer fel ge- streden om de ‘Platte Bek’-trofee – tegenwoordig gedegradeerd tot tweede prijs en de nieuw ingestelde Jan Korsten-trofee als eerste prijs. Dit laatste gebeurde toen als eerbetoon aan de toen nog meespelende “levende legende” Jan Korsten; helaas inmiddels overleden.

Voor diegenen die het niet weten: het betreft hier een in 2005 in het leven geroepen, gecombineerde kegel-biljart wedstrijd tussen twee rivaliserende clubs van de donderdagavond, en wel kegelclub de Houtslopers en biljartclub Queues Zat.

Aanvankelijk ging de strijd  nog een tijdlang gelijk op. Echter, voor De Houtslopers, begon het gebrek aan routine op het grote biljart een rol te spelen, terwijl ze het ook zonder de vertrouwde coaching van Jan Korsten z.g. moesten doen. Uiteindelijk besliste Jozèf met een fraaie, ditmaal door hem zelf uitgedachte “losse” het biljart onderdeel in het voordeel van Q.Z. en dat met een bescheiden voorsprong. En daarna bleek, na het sommeren van de punten van de beide onderdelen, ook de eindoverwinning dit jaar, opnieuw toe te vallen aan Queues Zat, zij het met een nipt verschil van slechts 29 punten. De Houtslopers deden hun reputatie als club met het sportieve hart op de juiste plaats weer eer aan, en onder applaus van hun talrijke supporters complimenteerden zij de tegenstanders met hun zwaar bevochten overwinning.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.